dilluns, 26 d’octubre del 2015

La llegenda de Sant Jordi

En un petit poble de l'alta muntanya dels Pirineus, vivien uns habitants espantats per un monstre molt terrorífic, una sargantana vermella, poc comuna en el món.
Quan el poble ja es trobava en les últimes i no complia els requisits que li manava el monstre, animals o altres aliments comestibles, l'alcalde va fer una rifa. Qui obtingués el premi, s'oferiria co a menjar a la sargantana.
Curiosament, la rifa la va guanyar en Jordi, l'alcohòlic del poble. A l'endemà, la sargantana es va presentar a la porta de l'auditori com cada setmana. Allà es trobava en Jordi, pràcticament sol, els habitants es trobaven refugiats a les seves cases. La sargantana va agafar en Jordi i se'l va cruspir d'una queixalada. Als segons, el monstre va començar a fer unes ganyotes estranyes, i de sobte les seves vísceres van sortir volant, no quedava completament res de la sargantana. D'aquella explosió va ressorgir un camp d'arròs de les sobres d'aquell animal, el qual va fer incrementar la producció d'aquell poble, i va fer passar de la misèria dels habitants a la riquesa comuna del poble.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada